Boca St. Michiel 

in de volksmond Boca Sami genoemd – is een klein vissersdorpje wat aan de St. Michielsbaai ligt. Je proeft hier nog het echte Curacao. De vele vissersbootjes die in het water liggen. De vissers die hun vangst verkopen aan het strand. De mensen, geiten en kippen op straat. Het heldere water.

In Boca Sami heb je 2 stranden. Het kleine idyllische strandje Snake Bay en de grotere St. Michielsbaai. Als je het hebt over het strand van Boca Sami bedoelt men meestal het grote strand.

Het strand wordt vooral gebruikt door vissers, die met hun bootjes in het water drijven. Als je echt verse vis wil, moet je dus hier zijn, want het wordt vaak ter plekke verkocht aan het strand.

Het water is prachtig blauw en het is een goede plek om te snorkelen, want je komt er vaak zeeschildpadden en soms zelfs een zeepaardje tegen. Op het strand liggen wel veel stenen, maar er is een overkapping met een betonnen ondergrond waar je prima in de schaduw kunt liggen, gewoon tussen de locals en buiten de weekenden is het er erg rustig.

Langs het strand zit een duikschool en boven het strand, aan de straat, heb je een restaurant zitten waar je heerlijke verse vis kunt eten. Het strand van Boca Sami is gratis te betreden, maar op het strand zijn verder geen faciliteiten aanwezig. Achter het strand, aan de andere kant van de weg is wel een douche.

Je komt hier door de weg naar Bullenbaai te volgen en dan vlak na Blue Bay neem je afslag St. Michiel. Deze weg volg je tot aan de kust.

 

Fort Sint Michiel 

is een van de acht forten op het eiland Curaçao en staat in het gelijknamige dorp Sint Michiel. Het ligt nabij de ingang van de baai Saliña Sint Michiel op de zuidoever en is waarschijnlijk in 1701 gebouwd. Samen met eenzelfde geschutsbatterij aan de noordkant beschermde het de toegang tot de baai.

Sake bay

Als je de weg naar Boca sami volgt kom je uit bij de zee. Er is een T -splitsing. Rechts is het dorp Boca Sami en links iggeeen verschillende appartementen complexen en een prachtig klein strandje waar je nog vaak de kans hebt om het helemaal voor jezelf te hebben. Het water is hier prachtig blauw en helder en je kunt redelijk makkelijk de zee in. 

Op het strand is verder niets te vinden, behalve 2 kleine palapas. Er zit ook niets van een tentje waar je eten en drinken kan halen. Dit is waarschijnlijk dan ook 1 van de redenen dat het zo rustig is hier. Boven het strand zijn wel 2 picknicktafels met een parasol waar je heerlijk kan zitten en genieten van het uitzicht. Ook is er een kleine parkeerplaats bij.

Wandelen:

Vanuit Boca sami kun je ook prachtige wandelingen maken:

Als je de auto op de parkeerplaats neerzet, kun je vandaaruit links over het bruggetje en vanaf daar naar boven klimmen. Er is een soort van pad. Dit is dan ook gelijk het lastigste stukje van de wandeling want daarna volg je gemakkelijk het pad dat eerst een prachtig uitzicht op de Salina heeft en daarna langs de zee loopt. Na een minuut of 20 kom je uit bij Kokomo beach. Daar kun je dan een drankje en/of duik doen en daarna weer terug wandelen.

Je kunt vanuit de perkeerplaats ook een rondje om de salina lopen waar je veel flamingo`s en andere watervogels zult zien. Bij hoog water krijg je wel natte voeten. Een rondje om de salina loop je in ongeveer een uur. Het is ook mogelijk om de berg mee te pakken maar dan is de wandeling wel een stuk uitdagender.

 

Click on the logo to go to the website

Yoga

Iedere zondag tussen 9 en 10 A.M.  yoga op het strand van Boca Sami Fl. 10 p.p.

Duiken

Duikschool wederfoort Boca Sami

 

Appartementen in Boca sami